Lokaal

Donckse Fair 2022 weer een succes

Zaterdag 27 augustus 2022 werd de jaarlijkse fair gehouden bij Het Huys ten Donck in Ridderkerk. 

Deze keer was Frits Sissing van het populaire televisie programma Tussen Kunst en Kitsch uitgenodigd. Hij had experts meegebracht. Hier kon men meegebrachte kunstwerken laten beoordelen en op waarde laten taxeren. Dit keer had men een groot aantal schilderijen, vazen, sieraden, gereedschap meegebracht, die door de experts met een deskundig oog werden beoordeeld. 


Ook dit jaar konden de kinderen zich weer verkleden als prinsessen en ridders en mee doen aan de parade voor het hoofdpodium. 


De muzikale bijdrage kwam dit jaar van Duo Jamz, Katja Dirven en band, Pieter Boele en Troubadour Boris van Gerven. 


Ook waren er dit jaar weer kunstenaars uitgenodigd, die graag over hun werken vertelden. Zo vertelde Karin Touw op het hoofdpodium over haar werk en opleiding en vertelde een leuke anekdote over wat haar in Italië was overkomen. 


Er werd door Heisessie specialist Buitenbusiness een demonstratie schapendrijven gegeven, waarbij Border Collies de herders assisteerden en het getoonde goed werd uitgelegd. Hierna konden vrijwilligers door middel van samenwerken de schapen naar een kooi proberen te drijven. 


Verder was er een kinderboerderij waar de kinderen de dieren van dichtbij konden bekijken, boogschieten en konden de kinderen met radarbootjes over de vijver varen. 


Ook was er een markt met streekproducten en waren er diverse eetkramen, waar met de heerlijkste hapjes en drankjes kon kopen. 

Door Erik Jonkman