Lokaal

‘Door gratis openbaar vervoer kunnen ouderen meer doen’

Als lid van de Actiegroep 65plus en ACOR heeft Frans Velders zich jarenlang ingezet voor gratis openbaar vervoer voor AOW’ers in Ridderkerk. Nu dit 1 juli is ingegaan, maakt hij er bijna dagelijks gebruik van.

Voor het interview stapt Frans bij het gemeentehuis even uit de bus naar Bolnes. “Ik ga vanmiddag biljarten in het wijkcentrum. In de eerste 9 dagen heb ik al 8 keer gratis gereisd naar verschillende locaties.”

Goed busverbindingen

“Lang moesten de Ridderkerkse AOW’ers betalen voor het openbaar vervoer van de RET en die van Barendrecht niet. Dat verschil is nu weg.” Maar Frans heeft meer argumenten voor gratis openbaar vervoer voor senioren. “Als meer mensen de bus gebruiken, blijven de goede busverbindingen in stand. En ouderen zelf blijven meer in beweging.
Ook vanwege het milieu is Frans een voorstander van het ov. “Als meer mensen de auto laten staan, is er minder fijnstof en minder CO2-uitstoot. Bovendien ben je meer in contact met je omgeving, als je de bus pakt.”

Erop uit

Frans gebruikt het openbaar vervoer regelmatig, omdat je geen gedoe hebt met files en parkeergeld. “Met mijn vrouw ga ik elk jaar naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Openluchtmuseum in Arnhem is mijn favoriete museum.”
Ook ouderen die niet veel te besteden hebben, kunnen profiteren van het gratis openbaar vervoer. “Ik ken iemand die de metro naar Schiedam pakt, dan met de snelbus naar Hoek van Holland gaat en daar een strandwandeling maakt. Allemaal RET, dus het kost de AOW’ers niks.”

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Gemeente Ridderkerk