Doorstart voor Intertoys Ridderkerk

Intertoys curatoren Joris Lensink (De Vos & Partners Advocaten) en Jasper Berkenbosch (Jones Day) en Alteri hebben samen met het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan, een overeenkomst getekend op basis waarvan Green Swan een doorstart van Intertoys zal realiseren.

Met deze doorstart wordt het behoud van een substantieel deel van de Nederlandse winkels van het op 21 februari 2019 failliet verklaarde Intertoys mogelijk, waaronder de vestiging in Ridderhof Ridderkerk. Hiermee wordt Intertoys bovendien onderdeel van de grootste speelgoedketen op het Europese vasteland.

Hier vindt u het volledige persbericht. Niet alle winkels zijn onderdeel van de doorstart. Hier is een lijst van de winkels waar vanaf 9 maart 2019 de opheffingsuitverkoop start.

Voor onze regio heeft het ook gevolgen. De sluiting geldt voor drie filialen in Rotterdam: de Zwart Janstraat, de Groene Hilledijk en de Siciliëboulevard. Ook vestigingen in Spijkenisse (Noordpassage), Hendrik-Ido-Ambacht (De Schoof), Brielle (Nobelstraat), Hellevoetsluis (De Struytse Hoek) en Barendrecht (Middenbaan) gaan dicht. De filialen sluiten per half mei. Zaterdag start daar de uitverkoop.

Foto:Marcel Kamsteeg