Driedimensionale kunst van Fabian Schlosser

Zaterdag 25 januari was Fabian Schlosser aanwezig bij Studio Imspa in Ridderkerk om uitleg te geven over zijn kunstwerken. 

Fabian is een autodidact, die drie dimensionale kunst maakt. Fabian gaat voor de verhoudingen, bij het maken van zijn bolvormige kunst uit van de gulden snede, het getal 9 en het getal Phi (1,618), omdat deze verhoudingen ook vaak in de natuur voorkomen en daardoor het werk een realistische aanblik geven. Ook mysticisme, mythologie, wetenschap, natuur, alchemie en legendes zijn zaken, waardoor hij zich laat inspireren. 

Omdat hij zijn kunstwerken lenticulair afdrukt ontstaat een 3d effect, dat zonder speciale bril is te zien. Bij lenticulair printen wordt het beeld direct op de achterkant van de lensplaat geprint en voorzien van een witte afwerklaag. Door deze techniek met optimale diepte toe te passen, ziet de kijker de afbeelding in 3d. De uiteindelijke print wordt op een zwarte plaat aangebracht met afstandshouders voor muurbevestiging. Voor deze printvorm werkt Fabian samen met Signpower. Zijn kunstwerken worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage. Ook maakt Fabian afbeeldingen in het traditionele 2d. 

Meer informatie over Fabian en zijn manier van werken is te vinden op zijn website Fabian9.com. Het werk van Fabian is tot en met 11 februari te zien in Studio Imspa aan de Scheepsmakerstraat 23 in Ridderkerk. 

Door Erik Jonkman