Dronken Dordtenaar ramt verkeersbord op rotonde in Ridderkerk

Een automobilist uit Dordrecht zorgde op donderdag 29 oktober 2020 omstreeks 18:45 uur voor een eenzijdige aanrijding aan de Vlietlaan in Ridderkerk. Het voertuig ramde op een rotonde een verkeersbord. Een voorbijganger maakte meteen melding van het ongeval.

Toen de politie even later ter plaatse kwam, troffen zij een flinke ravage aan. De voorzijde van het voertuig lag er helemaal af. In de auto zagen de agenten diverse opengebroken flessen alcohol liggen. Uit de blaastest bij de 44-jarige bestuurder bleek dat hij onder invloed van alcohol was, waarop de bestuurder is aangehouden ter zake rijden onder invloed. 

De verdachte werd overgebracht naar het Ridderkerkse politiebureau voor een ademanalyse test. Uit dit onderzoek bleek dat de verdachte maar liefst 1340 UGL blies. Dit is circa zes keer de toegestane hoeveelheid. 

Een berger kwam ter plaatse om het voertuig weg te takelen. Tegen de verdachte is er een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Foto’s: Politie Basisteam Oude Maas