Lokaal

Druk weekend voor brandweer Ridderkerk

De vrijwilligers van de Blusgroep Ridderkerk, samen met een groot aantal andere collegae, hadden een zeer druk weekend binnen de gemeente grenzen. 

Na een inzet tijdens de oefenavond op donderdag brak er vrijdag een zeer grote brand uit aan de Verbindingsweg/Voorweg. In fases is het korps Ridderkerk met alle beschikbare voertuigen en mensen tussen 11.10 uur en 24.00 uur bezig geweest om de brand te bestrijden. Hierbij geholpen door diverse korpsen uit de regio. Collegae uit Capelle aan den IJssel waakte tijdens de brand in de kazerne aan de Mr. Troelstrastraat over de rest van Ridderkerk. Uiteindelijk hebben de collegae uit Barendrecht en Berkel de laatste werkzaamheden uitgevoerd zodat zaterdag rond 04.00 uur de laatste voertuigen konden inrukken. In de tussentijd kon de post Ridderkerk weer uitrukken, zaterdagmorgen om 01.40 uur, naar een automatische melding bij Ridderhaven.

Zondagmiddag moest worden uitgerukt naar de Goudenregenlaan voor een gebouwbrand. Aan de hand van de melding werd het ergste gevreesd en werd opgeschaald naar middelbrand. Gelukkig viel de schade mee en kon snel worden afgeschaald. De collegae van de Groene Tuin hadden die zelfde middag nog incidenten op de Handelsweg (automatische brandmelding) en hoogte assistentie van de G.G.D. aan de Rijnsingel. De Ridderkerkers moesten van zondag op maandag opnieuw hun bed uit (03.38 uur) voor een brand aan het Huygensplantsoen. Hier stond een tuintafel in brand.

Drukke dagen voor de brandweermensen in Ridderkerk in deze roerige tijden voor vrijwilligers. Maar ze doen het nog steeds met passie.