Lokaal

Drukbezocht wijkdiner in Week tegen Eenzaamheid

Wethouder Fleur Stip at vorige week donderdag een hapje mee bij het wekelijkse wijkdiner van Bolnes. Onder het genot van een hutspot sprak wethouder in het wijkvoorzieningencentrum aan de Noordstraat met bewoners uit Bolnes. Het wijkdiner wordt georganiseerd door stichting Het Anker van Bolnes, een initiatief vanuit de Boezemkerk in Bolnes. Het Anker wil verbindend en dienstbaar zijn in de wijk, via een kringloopwinkel en het wekelijkse wijkdiner op donderdagavond.  

Wethouder Stip bezocht het wijkdiner in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Deze week (van 29 september tot 6 oktober) is bedoeld om meer bewustwording te creëren rondom eenzaamheid. In de ‘Week’ hield Het Anker van Bolnes een speciale actie. Als je iemand uitnodigde die nog nooit eerder was geweest, at deze wijkbewoner gratis mee. De volle zaal liet zien dat veel bewoners hieraan gehoor hebben gegeven.

De wethouder was onder de indruk van het wijkdiner. “Steeds vaker voelen mensen zich  eenzaam in onze samenleving. Het is heel mooi dat Het Anker van Bolnes zich elke week inzet om de verbinding tussen inwoners te stimuleren. Ik zag bewoners zichtbaar genieten van het samenzijn. Mooi om te zien en een mooi initiatief!”

Aanmelden

Inwoners van Bolnes kunnen zich aanmelden via info@ankervanbolnes.nl of bij de toonbank van de kringloopwinkel in Wijkcentrum Bolnes. Opgeven kan tot uiterlijk de dinsdagavond voor het diner. De kosten zijn €4,- per persoon voor een hoofdgerecht, nagerecht en een kop koffie/thee. Het diner is van 18.00 tot 19.30 uur, inloop 17.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Anker.

Foto: Gemeente Ridderkerk