Lokaal

Drukbezochte reünie OBS De Noord

Op vrijdag 19 januari werd er afscheid genomen van het huidige schoolgebouw van OBS De Noord aan de Bilderdijklaan in Ridderkerk-Oost.

In maart van dit jaar zal het worden gesloopt, waarna de nieuwbouw start van IKC De Noord. In dit nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) is plaats voor de basisschool, kinderopvang, een peuterspeelgroep, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang.

Het afscheid was een drukbezochte reünie van oud leerlingen en oud leraren/leerkrachten. Leerlingen die al jaren van school zijn en waarvan soms de kinderen inmiddels al naar De Noord gaan, maar ook leerlingen die nog maar een paar jaar geleden naar de middelbare school zijn gegaan haalden herinneringen op.

,,Het was altijd een warm bad als je hier kwam’’, kijkt oud-lerares Annelies terug op haar tijd op de OBS De Noord.

,,Het gaat erom dat je kinderen leert hoe je met elkaar omgaat en hoe de wereld in elkaar zit en dan kunnen ze ver komen’’, vult Theus van Vliet, oud-leraar en oud-directeur van de school aan.

In de klaslokalen konden de bezoekers diapresentaties bekijken van allerlei activiteiten in het verleden en de oude klassefoto’s. In de gangen lagen de tafels vol met exemplaren van de schoolkrant ‘Het lopend vuurtje’ en daarin werd druk gezocht naar bekenden en eigen foto. Vele leerlingen denken terug aan een fijne schooltijd, aan de leuke, sociale klas, aan het verzamelen van Pokemonkaarten en aan het lezen in de klas.

RTV-Ridderkerk was ook op de afscheidsavond en heeft gesproken met oud leerlingen en leraren. De interviews zijn aanstaande dinsdagochtend 23 januari 2024 te horen tussen 10.00 en 12.00 uur tijdens de uitzending van het radioprogramma Seniorentijd. Het programma wordt herhaald op de vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur en is ook te beluisteren via Uitzending Gemist.

De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl. Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via TV Ridderkerk, via Ziggo Mediabox kanaal 912, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1377, Odido kanaal 2129, Tele2, Vodafone kanaal 2129 , via de RTV-Ridderkerk APP en de TuneIn app.

Foto’s: Roelie ’t Jong