Lokaal

Drukke start augustus blusgroep Ridderkerk

De vrijwilligers van de Blusgroep Ridderkerk kende een drukke start van de maand augustus. Voor diegene die niet op vakantie waren ging de pieper maar liefst 10 keer en zijn er heel wat uren gemaakt. Het merendeel ervan betrof incidenten bij de buurgemeente Rotterdam.

De eerste dagen waren er enkele meldingen in Ridderkerk waarbij zaterdag de collegae van Rotterdam geholpen werden bij het uit het water takelen van een paard aan het Zevenbergsedijkje. Zondag rond 16.53 uur moest er een tankautospuit naar de Frobenstraat in Rotterdam om de kazerne daar te bemannen. Het personeel van deze kazerne stond bij een zeer grote brand elders in Rotterdam. Tijdens deze dienst, die tot 22.00 uur duurde, moest de ploeg prio 1 naar een benzine lucht in een portiek.

Rond 17.16 uur moest de meetploeg van Ridderkerk ook naar de grote brand in Rotterdam om de rook in kaart te brengen. Even na middernacht (00.17 uur) kon er opnieuw een ploeg naar de Frobenstraat. Wederom was het personeel van deze kazerne opgeroepen voor een zeer grote brand. Ook nu kon de ploeg uit Ridderkerk aan de bak voor een middelbrand aan de 2e Hogenbanweg in Rotterdam. Ondertussen leverde Ridderkerk ook een dompelpomp met bemanning aan de zeer grote brand. Tot slot werd deze nacht nog een automatische melding bezocht bij Ridderhaven. Gelukkig was hier niet veel aan de hand. Met 10 meldingen in 5 dagen kan dus best gesteld worden dat de maand augustus druk gestart is voor de vrijwilligers/parttimers in Ridderkerk.  

Voor een overzicht van de incidenten in de gemeente kunt u kijken op de website van de gemeente Ridderkerk