Lokaal

Drukke tropennacht voor brandweer

De brandweer heeft tijdens de nacht van dinsdag op woensdag 20 juli 2022 zijn handen vol gehad aan een fikse buitenbrand en enkele andere incidenten.

Rond 19.28 uur moest de brandweer dinsdagavond naar de Van Leeuwenhoekstraat. Hier zat er op de vierde etage een persoon vast in de lift. Na een half uur was de persoon eruit en kon de ploeg weer terug naar de kazerne.

Daarna bleef het rustig tot 00.10 uur. Op de Crezeepolderweg stond een grote hoeveelheid hooibalen in brand. Dit ging gepaard met veel rook en overlast voor de omgeving en rijksweg A 15. Omdat er al gauw bleek dat dit niet zomaar geblust kon worden werd opgeschaald naar middelbrand en kwam er een tweede tankautospuit en officier van dienst ter plaatse. Na overleg met Rijkswaterstaat werd een kraan ingezet om de balen uit elkaar te trekken waarna kon worden geblust. Een intensief karwei onder zeer warme omstandigheden.

Rond 03.36 uur kon de brandweer gaan inpakken en waren ze rond 04.00 uur terug op de kazerne. Voordat de meeste brandweer mensen in bed lagen kon er rond 04.47 uur een ploeg naar Rotterdam. Hier moest de kazerne Mijnsherenlaan worden her-bezet. Deze beroepskazerne was ingezet bij een grote inzet na aanleiding van meerdere incidenten in Rotterdam waarbij o.a. een explosief en een schietincident betrokken waren.

In Ridderkerk maakte Rijkswaterstaat om 05.34 uur weer een melding van een buitenbrand nabij de A 15. Opnieuw kon de brandweer naar de Crezeepolderweg om daar de restanten van de hooibalenbrand opnieuw te blussen. Ter ondersteuning van Ridderkerk is hiervoor een ploeg uit Alblasserdam opgeroepen. Zij waren rond 06.07 uur het incident meester.

Rond 08.00 uur waren de laatste vrijwilligers uit Rotterdam ook weer thuis en konden gelijk door naar hun eigen werk!