Duurzaam Wonen Beurs

Inwoners aanmoedigen om er een duurzame leefstijl op na te houden. Dat is het doel van de duurzaamheidsweek in Ridderkerk en Barendrecht, die afgelopen zaterdag 23 oktober 2021 van start ging.

Wethouder Marten Japenga opende de Duurzaamheidsweek. Dat deed hij samen met zijn Barendrechtse collega Tanja de Jonge. Plaats van Handeling was Loods 38 op het Handelscentrum ZHZ in Barendrecht.

Voor de Duurzaamheidsweek hadden het kinderplatform voor participatie Open Limonade en diverse bedrijven en instellingen een programma gemaakt om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Voor de basisscholen en het voortgezet onderwijs werd een lesprogramma ontwikkeld. Met diverse activiteiten voor kinderen en volwassenen werd duurzaamheid zichtbaar en tastbaar gemaakt: een fietsexcursie, een bezoek aan het afvalbrengstation, een tentoonstelling over plastic soep, de WoonWijzerWagen en een grondstoffensymposium.

Volgens wethouder Japenga is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Het is ook het gesprek van de dag, of het nu gaat over zonnepanelen, elektrisch rijden of stijgende gas- en benzineprijzen. “Dat is niet voor niets. Het geeft aan dat we wel enige haast mogen maken met een duurzame samenleving, waarin we minder van olie en gas afhankelijk zijn. Daar hoort ook een andere leefstijl bij.”

Beurs

De Duurzaamheidsweek wordt aanstaande zaterdag afgesloten met een Duurzaam Wonen Beurs voor de klussers en andere geïnteresseerden in duurzame oplossingen in en om het huis. De beurs wordt gehouden in Van der Valk Hotel Ridderkerk aan de Krommeweg. Iedereen is welkom tussen 10.30 en 15.30 uur.

Foto: Gemeente Ridderkerk