Lokaal

Duurzaam wonen met zonnepanelen

Meer inwoners van Ridderkerk en Rhoon gaan de komende jaren eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Deze maand krijgen ruim vijfhonderd huurders van Woonvisie in Ridderkerk-Drievliet een uitnodiging om zonnepanelen te laten plaatsen. Hiermee kunnen zij duurzamer, maar vooral ook goedkoper gaan wonen.

Het is de tweede stap in een uitgebreid plan, waarbij uiteindelijk meer dan 3000 huurders ervoor kunnen kiezen om een bijdrage te leveren aan het milieu en hun eigen portemonnee. In 2019 worden ook bewoners in Rhoon uitgenodigd om mee te doen en panelen te laten plaatsen. Het plan draagt bij aan de doelstellingen van Woonvisie op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid.

In 2017 bood Woonvisie al 800 huurders in Ridderkerk de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen. Daar werd toen met veel enthousiasme op gereageerd. Ongeveer 350 woningen zijn in 2017 en 2018 door Woonvisie voorzien van zonnepanelen.

Woonvisie werkt voor het aanbod van panelen opnieuw samen met het Barendrechtse Return on Energy en hun leverancier 4Blue. Op 2 juli tekenden directeur-bestuurder Alfred van den Bosch van Woonvisie en directeur/eigenaar Lauri Dezentjé van Return on Energy het contract.