Lokaal

Duurzaamheidsprijs

Woont of werkt u in Ridderkerk en heeft u een duurzaam idee, project of activiteit uitgevoerd in Ridderkerk? Dan nodigt de gemeente u van harte uit om ons dit te laten weten. U kunt natuurlijk ook initiatieven van anderen aanmelden.

De Duurzaamheidskring wil de prijs uitreiken aan een persoon, ondernemer of organisatie in of uit Ridderkerk die zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van €1.500.

Hoe kunt u meedoen?

Stuur uw inzending op naar duurzaamheidskring@ridderkerk.nl voor 15 augustus. En beschrijf in maximaal 2 A4’s het project of initiatief. Graag met beeldmateriaal.

De voorwaarden voor deelname aan de Duurzaamheidsprijs zijn:

  • U bent woonachtig en/of werkzaam in de gemeente Ridderkerk.

  • U heeft zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en/of ingezet voor een duurzaam project / initiatief in de gemeente Ridderkerk in 2017 – 2018.

  • Het project, idee of activiteit is openbaar en kan bezocht / bekeken worden.

  • Het project, idee of activiteit levert een maatschappelijk bijdrage in de gemeente Ridderkerk.

  • Inzending geschiedt door een beschrijving van het project in circa 1 a 2 A4-tjes en daarna het invullen van een korte vragenlijst.

  • De Duurzaamheidskring mag communiceren over het project.

  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

  • Het gewonnen bedrag wordt besteed aan een duurzaam doel in Ridderkerk.

Uit alle inzendingen worden 3 genomineerden geselecteerd door het bestuur van de Duurzaamheidskring. Deze genomineerden krijgen een Certificaat van Nominatie uitgereikt. De winnaar krijgt ook een geldbedrag van €1.500,-. 

Meer dan energie besparen

Velen weten inmiddels dat duurzaamheid verder gaat dan energiebesparende maatregelen nemen en daarmee het milieu sparen. Er zijn tal van initiatieven mogelijk. Wij nodigen daarom zo veel mogelijk partijen en bewoners uit om de activiteiten, projecten en ideeën die zij hebben uitgevoerd over bijvoorbeeld water, afval, natuur, biodiversiteit, ecologie, sociale verantwoordelijkheid, burgerparticipatie, gezondheid en welzijn aan te melden.

De Duurzaamheidskring is een open netwerk van Ridderkerkse bedrijven, (gemeentelijke) organisaties, verenigingen en inwoners. In de duurzaamheidskring staat het delen van kennis, ervaring en natuurlijk de samenwerking bij projecten en initiatieven centraal.