Lokaal

Dwars & Co Show in première

Woensdag 8 september 2021 opende wethouder Marten Japenga de première van de Dwars & Co Show. Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van De Bosweide genoten daarna van de theatervoorstelling van Rico Hop en stichting Lezen Oké.

Er was voor hen ook een afterparty. De komende dagen gaan ook leerlingen van veertien andere basisscholen naar Het Plein om de voorstelling te zien, die in totaal negentien keer wordt opgevoerd voor ruim 3.200 leerlingen. De show is gebaseerd op het kinderboek ‘Dwars & Co’ van Rico Hop.

Meer lezen

Eén van de doelen van de theatershow is kinderen enthousiast te maken om te gaan lezen, doordat de wereld van het boek terugkomt in de show. Het boek Dwars & Co is de eerste van een serie, dus wie enthousiast raakt, kan de komende jaren verder lezen.

Stichting Lezen Oké zet zich al jaren in voor ‘leesbevordering’, waar gemeente Ridderkerk groot voorstander van is. Wethouder Marten Japenga: “De voorstelling is een mooi voorbeeld van hoe we vanuit de gemeente cultuur inzetten om kinderen enthousiast te maken om te gaan lezen. Voorgelezen worden en zelf lezen is leuk, maar is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.”

Lezen helpt kinderen zich te ontwikkelen op het gebied van taal. Het vergroot de woordenschat. Maar het stimuleert ook de fantasie en helpt kinderen te leren luisteren en zich te concentreren.

Foto’s: Jos Wesdijk