Lokaal

Een aanhanger vol troep 

In nieuwe felgele hesjes van Buurtpreventie Bolnes trokken op zaterdag 5 augustus 2023 twaalf vrijwilligers de wijk Bolnes in om afval te ruimen tijdens de maandelijkse milieuochtend.  En dat bleef niet zonder resultaat. Naast 25 zakken met zwerfafval bedroeg de oogst ook ditmaal weer een flinke hoeveelheid spullen die bij het grof vuil thuishoren.

De felgele hesjes blijken goed te werken. Onderweg werden de vuilprikkers verschillende keren aangesproken door mensen die aangaven waar, soms al tijdenlang, afval stond, wat daar niet thuishoorde. Zoals gewoonlijk bestond de hoofdmoot van het zwerfvuil uit stukken plastic, maaltijdverpakkingen, drankblikjes en flesjes. Veel straten waren behoorlijk schoon. Dat gold echter niet voor het gebied rond het Wijkvoorzieningencentrum (WVC) en de speelplaatsen aan de Vechtstraat. Daar vulden de vuilniszakken zich snel. Op de speelplaatsen lagen heel veel snoep- en chipszakken en kartonnen drinkpakjes. Onnodig, want er staan tenminste acht prullenbakken op korte afstand van de speeltoestellen. Een inventarisatie leerde dat diverse soorten chips en wijngumbeertjes favoriet zijn bij de spelende jeugd. Een tip voor statiegeldblikjesverzamelaars: In de Retiefstraat lijken sommige bewoners het leuk te vinden om hun lege drankblikjes over het balkon te wippen. De oogst was daar rijk.

De Bolmobiel mocht er op uit om drie autobanden, diverse matrassen, stoelkussens, een onderstel van een salontafel, een grote schaal vol glas en een fiets, ooit door iemand gewonnen bij de Postcodeloterij, op te halen. Alles bij elkaar genoeg troep om een flinke aanhangwagen mee te vullen.