Lokaal

Een compleet andere fietsenmaker

Uiterlijk zijn er geen overeenkomsten. Ook hun namen zijn niet te verwarren. Toch krijgt fietsenmaker Jan Kuik in Bolnes regelmatig de vraag of hij de fietsenmaker is die eerder in Slikkerveer actief was.

Aan de fietsenhandel aan het Dillenburgplein in Slikkerveer kwam enkele jaren geleden een einde omdat er gestolen fietsen werden verkocht. Kuik vindt het daarom uitermate vervelend als klanten denken dat hij zijn zaak in Bolnes heeft voorgezet. “Ze vragen nog net niet of ik nog in gestolen fietsen doe, maar als willen weten of ik vroeger in Slikkerveer stond weet ik het al. Dat verhaal moet de wereld uit, want dit kost me klanten. Ik wil absoluut niets met gestolen waar te maken hebben” benadrukt Kuik.

Jan Kuik begon zijn fietsenbedrijf elf jaar geleden in Heerjansdam. Hij startte kleinschalig met een bescheiden werkplaats. Enkele jaren later kon hij er een fietsenwinkel naast beginnen in Barendrecht.

Vier jaar geleden verhuisde de fietsenmaker naar Bolnes. Onder de naam “Fietscompleet” staat Jan Kuik voor de verkoop van nieuwe en tweedehands fietsen en kan hij als fietshersteller zorgdragen voor vakkundige reparaties. “Als ik een tweedehands fiets heb is al het papierwerk in orde. Er gebeurt bij mij niets illegaals. Daar steek ik mijn handen voor in het vuur” zegt de fietsenmaker. De gebruikte fietsen die Kuik aanbiedt zijn vaak inruilfietsen van klanten die een nieuwe fiets bij hem hebben gekocht.

Fietscompleet is gevestigd aan de De Wetstraat 71 in Bolnes. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Website: www.fietscompleet.nl.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.