Een decembercadeau voor iedereen

Leerlingen van het Farelcollege hadden het vorige week druk met de Goedzak-actie van stichting Present. Het speelgoed – dat gedoneerd is bij Albert Heijn-vestigingen Centrum en Dillenburgplein – werd gesorteerd en schoongemaakt. Kinderen van gezinnen die het niet breed hebben, worden deze maand blij gemaakt met dit speelgoed.

Veel Ridderkerkers doneerden speelgoed. Ook via school werd er heel wat ingezameld. Al dat speelgoed is vorige week uitgezocht en schoongemaakt.

Veel helpende handen

De leerlingen sorteerden het op leeftijdscategorie en of het voor jongens of meisjes is. Daarna kwamen donderdag en vrijdag verschillende maatschappelijke organisaties langs om cadeaus voor hun jonge cliënten uit te zoeken. Een deel van de cadeaus werd daarna nog ingepakt door de leerlingen.

Goed, deugdelijk tweedehands speelgoed kon worden ingeleverd. De knuffels, poppen en kleding zijn gewassen, het overige speel- goed schoongemaakt. Ook is gecontroleerd of alles werkt en compleet is. Veel leerlingen wilden daarbij meehelpen, dus elk uur kwam er een ‘verse ploeg’ die aan de slag ging met (af )wassen en sorteren. En dat deden ze met plezier.

Het Farelcollege hielp voor het eerst mee. Vorig jaar sorteerden Present-vrijwilligers alles zelf. Volgens docente Annelies Hartkoorn is de actie voor herhaling vatbaar. ,,We werken vaker samen met Present. Toen alles maandagochtend binnenkwam, dacht we even: ‘waar moeten we beginnen?’. Maar al gauw hadden we een systeem. En met hulp van de leerlingen zijn er bergen werk verzet. We vonden het ontzettend leuk om te doen.’’

Foto: Gemeente Ridderkerk