Lokaal

Een leven lang leren bij Dutch Fresh Port

Banen veranderen in rap tempo en dat vereist flexibele medewerkers. Dutch Fresh Port lanceerde daarom met Handel Groeit een maatwerkopleiding. Bedrijven krijgen daarin handvatten om aan een positieve leercultuur te bouwen.

De maatwerkopleiding wordt aangeboden aan deelnemers van Handel Groeit die op Dutch Fresh Port gevestigd zijn. Met de maatwerkopleiding kunnen bedrijven bouwen aan een professionele leercultuur op de werkvloer zodat hun medewerkers zich hun hele loopbaan kunnen blijven ontwikkelen.

Een groot deel van de medewerkers in het bedrijfsleven wil zich ontwikkelen, maar slechts een klein aantal gaat direct aan de slag met een training. Tijdens de maatwerkopleiding krijgen bedrijven daarom tips over hoe ze hun personeel kunnen uitdagen om zich verder te ontwikkelen. De opleiding geeft concrete handvatten om een optimale leercultuur te krijgen.

Medewerkers van bedrijven zoals Rungis, Fruity Pack, Fruitmarket International en TLR volgden de eerste masterclass over een positief stimulerende leercultuur en waren positief. Wethouder Henk van Os was onlangs aanwezig tijdens de afsluiting van de eerste masterclass. Hij ziet de maatwerkopleiding als een nieuwe impuls voor Dutch Fresh Port. “Een positieve leercultuur is de basis voor een leven lang ontwikkelen. We zijn blij met de masterclass die ervoor zorgt dat medewerkers uitgedaagd blijven. Daar hebben zowel zijzelf als Dutch Fresh Port als gebied profijt van.”

Foto: Gemeente Ridderkerk