Lokaal

Een regenachtig dagje Burgers Zoo

Rotaryclub Ridderkerk de Waal organiseerde op maandag 13 augustus een dagtocht voor ouderen die niet gemakkelijk de deur uitgaan. Een bus vol senioren vertrok naar Burgers Zoo in Arnhem.

Ondanks alle mooie en warme dagen de afgelopen weken, was er deze dag helaas regen voorspeld en bij aankomst viel er al een flinke bui. De regenjassen en paraplu’s kwamen tevoorschijn en er volgde een flinke wandeling door de Bush richting het Safari-restaurant, waar koffie en thee met wat lekkers op de groep stond te wachten. Na de koffie namen verschillende deelnemers een kijkje bij de zebra’s, neushoorns en giraffen, of zoals een deelnemer zei: ‘de langnekken’. Na de lunch stonden er vier gidsen klaar om een rondleiding te geven door het Oceanium en bij de apen. De rondleiding bij de apen werd helaas abrupt verstoord door een flinke regenbui, waardoor een deel van de senioren verregend in de bus zat. De andere groep had de kleurrijke onderwaterwereld bekeken en ging droog de bus in. 

Moe maar voldaan keerden de vrijwilligers en deelnemers terug naar Ridderkerk. De reacties waren positief en dankbaar.  Ook de zes mensen van Rotary Ridderkerk de Waal die als vrijwilliger meegingen, vonden het een zeer voldane en superleuke dag. Facet Ridderkerk is haar vrijwilligers heel erg dankbaar voor het mede mogelijk maken van deze dag, want niet alle senioren zijn in de gelegenheid om nog een dagje op pad te gaan. “Uiteraard willen wij vooral Rotaryclub Ridderkerk de Waal heel hartelijk bedanken voor het financieren van deze dag. Het was heel leuk dat ook een aantal van hen aanwezig waren bij deze dag, want zij vinden dat de ouderen in Ridderkerk best een beetje extra aandacht verdienen”, zegt Frances Kroeze van Facet Ridderkerk.  

Meer weten? Kijk eens op www.rotary-ridderkerkdewaal.nl