Lokaal

Leefbaar Ridderkerk en Scouting St Joris slaan handen ineen voor Landelijke Opschoondag

Voor de 20ste keer heeft Leefbaar Ridderkerk dit jaar meegedaan met de Landelijke Opschoondag. “We hebben niet voor niets schoon, heel en veilig hoog in ons vaandel staan. Dit jaar hebben we hulp en ondersteuning van leden van de Scouting St Joris gekregen.”

Vanuit het Scouting gebouw zijn leden van de fractie uitgewaaierd over Slikkerveer richting de Rotterdamseweg. Fractievoorzitter Karin Kayadoe: “Met name langs de Rotterdamse weg hebben we veel zakken met zwerfafval kunnen vullen. Kennelijk is het bijna normaal als je je drinken op hebt om deze maar uit het raam van je auto te gooien. Hopelijk brengt straks het statiegeld op blikjes hier ook een gedragsverandering in te weeg.”

Rond het benzinestation en het fastfoodrestaurant is het bijna geen beginnen aan om de omgeving schoon te houden. Het blijft toch kennelijk een dingetje om je afval in de aanwezige prullenbakken te deponeren. Mooi dat de ruimactie ook door de bedrijven aldaar werd gewaardeerd met een drankje. 

Een schone leefbare omgeving daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor, hopelijk is zo’n landelijke actiedag als Opschoondag ooit niet meer nodig. In ieder geval is er door velen afgelopen vrijdag en op de dag zelf weer veel geruimd, Ridderkerk is weer een stukje schoner, nu nog zo zien te houden.