Lokaal

Een zaterdag vol tuinieren

Wethouder Stip en directeur van Wooncompas Harro Zanting hielpen een handje

De Hortensiastraat stond afgelopen zaterdag 13 mei 2023 in het teken van Sociaal Tuinieren. Wethouder Fleur Stip was aanwezig om de dag én de speeltuin feestelijk te openen.

Op initiatief van Stichting Present, Facet Ridderkerk, Wooncompas en de gemeente waren inwoners zaterdag welkom in de Hortensiastraat voor een buurtfeest vol met activiteiten. Pameijer opende haar gebouw en hielp aan alle kanten mee, WijkIdeeTeam Oost sponsorde koffie, thee, iets lekkers en de bedankjes voor de vrijwilligers.

Er werd een actie gehouden rondom het NK Tegelwippen. Bewoners konden tegels uit hun tuin inleveren en kregen in ruil daarvoor een plantje, dat ze ervoor in de plaats kunnen zetten. Ook was er een energiecoach aanwezig om te praten over mogelijke besparingen in en rondom het huis. Bezoekers konden tussen de middag genieten van een ijsje of een portie poffertjes. In de door Wooncompas opgeknapte speeltuin waren verschillende activiteiten voor kinderen.

In het kader van Sociaal Tuinieren knapten vrijwilligers van Stichting Present deze dag ook zeven tuinen op. Zij hielpen inwoners die dit zelf niet kunnen en geen mensen in hun netwerk hebben die hierbij kunnen helpen. Zij waren geselecteerd door Wooncompas en Stichting Present.

Wethouder Fleur Stip opende de dag samen met de directeur van Wooncompas Harro Zanting. Beiden benadrukten hoe trots ze waren op de inzet van deze wijk. Ook hielp ze een handje bij het tuinieren. Wethouder Stip: “Het is zo ontzettend leuk om te zien hoeveel organisaties en vrijwilligers zich inzetten om de wijk hier een stukje mooier te maken. En dat op een heerlijke zonnige dag.”

Foto’s: Gemeente Ridderkerk