Eerste bijeenkomst gespreksgroep LHBT succesvol

Afgelopen week is Aafje Reyerheem gestart met de gespreksgroep voor ouderen uit de LHBT-gemeenschap. De planning was 1 x per maand, maar is al na de eerste bijeenkomst verzet naar 1 x per 14 dagen. Uit onderzoek is gebleken dat bij ouderen nog veel onwetendheid bestaat. Er rust best nog een taboe op. 

Vergeleken met 30 jaar geleden zijn er grote verschillen en veranderingen waarneembaar. Met name LHBT-ouderen uit hebben soms weinig of geen contacten met gelijkgestemden met wie ze kunnen terugkijken op het verleden. Of herinneringen kunnen delen dan wel gewoon eens over alledaagse  dingen, vanuit een eigen perspectief, kunnen praten. Hierdoor ontstaat er veel eenzaamheid. Aafje locatie Reyerheem in Ridderkerk heeft een mogelijkheid geboden voor een gespreksgroep.

Heeft u belangstelling om daaraan deel te nemen? Het is voor alle leeftijden. Neem dan contact op met Franny de Wit op telefoonnummer 06 466 420 68, of via e-mailadres fdwit@aafje.nl.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek, dan kan dat ook. Geef dat even aan, dan wordt daar een aparte afspraak voor gemaakt.