Lokaal

Eerste gratis bomen de grond in

Afgelopen maandag ontvingen de eerste bewoners van Drievliet hun gratis boom. Wethouder Peter Meij reikte samen met Joeri van der Schans, directeur van De Bloemenjungle, aan de Bliek de eerste vier bomen uit.

Op één van de vier adressen werd de boom meteen geplant. De bewoners waren verrast over de grootte van hun Japanse sierkers. Maar dankzij de buren, die hen meteen te hulp schoten, kon de boom gelijk in de tuin worden gezet.

De bomenactie in Drievliet is een groot succes. De animo was zo groot dat binnen twee weken het maximaal aantal bomen was aangevraagd. De gemeente wil uw leefomgeving prettiger maken. Dat heeft onder meer te maken met de klimaatverandering. Daarom is deze actie opgezet.

Wethouder Peter Meij: ,,We werken aan een klimaatbestendig Ridderkerk. Door te zorgen voor meer groen, meer bomen en grotere biodiversiteit. Minder verharding zorgt ervoor dat regenwater beter weg kan. Daarom organiseren we acties tot in de eigen tuin van inwoners.’’ Groen zorgt ook voor een gezonder klimaat en is goed voor vogels en insecten. Het zuivert fijnstof uit de lucht en geeft zuurstof af. Én zorgt voor een waardestijging van uw huis.

De bomen worden zoveel mogelijk deze week aan huis afgeleverd. U hoeft daarvoor niet thuis te zijn. Bij de boom krijgt u een plantinstructie, zodat u precies weet hoe u de boom goed in uw tuin kunt zetten. Er wordt gekeken of de actie ook in andere wijken kan worden gehouden.