Lokaal

Eerste gratis bomen en struiken thuisbezorgd

De wijken Rijsoord, Oostendam, Donkersloot en Cornelisland zijn vele bomen en struiken rijker. Maandag werden de eerste bezorgd.

Vanaf deze week bezorgt De Bloemenjungle de bestelde bomen en struiken. Wethouder Peter Meij ging maandag mee op pad. Samen overhandigden ze de eerste boom aan mevrouw Burik aan de Mauritsweg. De heer Noorlander aan de Waaldijk nam de eerste struiken in ontvangst.

Krijgt u ook een gratis boom of struik? Ze worden aan huis afgeleverd. U hoeft daarvoor niet thuis te zijn. Bij de boom krijgt u een plantinstructie, zodat u precies weet hoe u de boom goed in uw tuin kunt planten.

Met deze actie wordt er samen gewerkt aan een groener Ridderkerk. Groen draagt bij aan een gezonder klimaat en is bevorderlijk voor vogels en insecten.

De bomenactie in Rijsoord, Oostendam, Donkersloot en Cornelisland was een groot succes. Er werden 130 bomen en 242 struiken aangevraagd. De afgelopen jaren is de actie in alle wijken in Ridderkerk gehouden. In totaal zijn bijna 1.000 extra bomen geplant in Ridderkerk. De gemeente kijkt of de actie herhaald kan worden.

Foto: Gemeente Ridderkerk