Eerste Hulp bij Schulden van start

Wethouder Laurens Franzen (werk en inkomen) kreeg vorige week woensdag 19 februari 2020 het eerste kaartje overhandigd van EHBS Ridderkerk: Eerste Hulp Bij Schulden. Hebt u vragen, wilt u hulp of wilt u informatie? Dan kunt u een WhatsApp-bericht sturen naar (06) 4179 9814.

Wie contact wil, hoeft alleen maar zijn of haar naam en woonplaats te appen naar het telefoonnummer. Een EHBS-maatje neemt dan binnen drie werkdagen contact op voor een afspraak. Samen wordt vervolgens gekeken naar de financiële situatie. Er worden maximaal twee gesprekken gevoerd. In het tweede gesprek volgt een advies: de hulpvrager krijgt een samen- vatting en krijgt mogelijke oplossingen voorgelegd. En mag dan kiezen: hoe nu verder?

In Ridderkerk helpt Schuldhulpmaatje inwoners met schulden. Maar de drempel om hulp te vragen is hoog, door onder meer schaamte, angst of frustratie. Om die drempel te verlagen is EHBS in het leven geroepen. Iedereen die een financiële vraag heeft, kan een WhatsApp-bericht sturen zonder meteen formulieren te hoeven invullen en alle gegevens op te geven.

Zo hoopt EHBS in contact te komen met mensen die financieel klem zitten of vast dreigen te lopen, om hen te kunnen helpen. De EHBS-maatjes zijn vrijwilligers uit Ridderkerk, die getraind zijn mensen hierbij te helpen. Zij kunnen mensen snel en goed doorverwijzen naar bijvoorbeeld Schuldhulpmaatje of het wijkteam. Desgewenst gaan zij mee.

De komende tijd worden er in Ridderkerk ‘strooikaartjes’ verspreid: visitekaartjes met daarop het nummer van EHBS en de belangrijkste informatie. Zo weet u EHBS gemakkelijk te vinden.

Kijk ook eens op FaceBook en Instagram.

Op de foto: wethouder Laurens Franzen, Kees den Hartog (voorzitter Samenredzaam bij Schulden), Janco Onnink (maatje EHBS) en Martin Verhoeve (coördinator EHBS) kondigden de komst van EHBS aan op de Blauwkai, waar vroeger de stadomroeper zijn mededelingen deed. | Gemeente Ridderkerk