Eerste paal geslagen voor nieuw Gemini College Ridderkerk

De nieuwbouw van het Gemini College Ridderkerk gaat er komen en dus zijn de voorbereidingen in volle gang.

Slokker Bouwgroep is in april 2021 gestart met de bouw van het nieuwe Gemini College met sportzaal op het voormalige hoofdveld van voetbalvereniging RVVH aan de Sportlaan in Ridderkerk.

Maandagmiddag 17 mei 2021 was het moment dat de eerste paal werd geslagen door wethouder Henk van Os en Jenny Everts (schoolbestuur OZHW ). Voor de feestelijke handelingen waren er korte toespraken van wethouder Henk van Os, Jenny Everts (schoolbestuur OZHW ) en Stefan Wildhagen (Slokker Bouwgroep).

Wethouder Van Os noemde in een korte toespraak de lange voorgeschiedenis van het project. Jarenlang is er alleen maar gepraat over nieuwbouw voor het Gemini College. Het vorige college nam hierover al een besluit, maar de locatie was nog een discussiepunt. Al die tijd werd er niet gebouwd. In juni vorig jaar stemde de gemeenteraad uiteindelijk unaniem in met inpassing van het schoolgebouw op het hoofdveld van voetbalclub RVVH. Het sportpark moest door deze keuze wel opnieuw ingericht worden.


De gemeenteraad stelde het nieuwe bestemmingsplan op 17 september 2020 vast. Tijdens de inzage- en beroepstermijn werd geen enkele bezwaar ingediend. Dat gebeurde ook niet bij de omgevingsvergunning.

Leerlingen van het Gemini college besloten het eerste paal slaan met het afschieten van een groot kanon. Veel gekleurde confetti waaide over de bouwplaats. Een erg feestelijk gezicht !

Voor het heien heeft aannemer Slokker vier weken uitgetrokken. ,,Daarna stijgen we boven het maaiveld uit en verrijst hier een prachtig nieuw en ook flexibel te gebruiken gebouw. Vanaf het schooljaar 2022/2023 kunnen de leerlingen van het Gemini College hier terecht”, aldus wethouder Van Os. Het door DP6 Architectstudio ontworpen schoolgebouw is duurzaam, de sportzaal is zelfs energieneutraal.

In het bestemmingsplan voor dit schoolgebouw is ook al rekening gehouden met de voorkeur van het college om naast de school het nieuwe jongerencentrum de Loods en jongerensociëteit De Gooth te realiseren. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen.

Het Gemini College kan vanaf het schooljaar 2022/2023 gebruikmaken van het nieuwe schoolgebouw.

Na de feestelijkheden werden nog interviews afgenomen door RTV-Ridderkerk. Een reportage is aanstaande zaterdag te beluisteren in het wekelijkse radioprogramma Prettig weekend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Foto’s: Wessel Dekker