Eerste patiënt met coronavirus in Ridderkerk

In regio Rotterdam-Rijnmond zijn opnieuw drie nieuwe besmettingen met het coronavirus, waaronder één in Ridderkerk. Dit is vastgesteld door laboratoriumonderzoek. De andere twee patiënten zijn woonachtig in Lansingerland (Berkel en Rodenrijs), en in Rotterdam. Hiermee komt het aantal patiënten in de regio op acht, waarvan vijf in Rotterdam.

De drie nieuwe patiënten verblijven in thuisisolatie. Al deze patiënten zijn besmet geraakt in Noord-Italië. Er is geen link tussen deze nieuwe patiënten, of met de eerder gemelde patiënten. De GGD Rotterdam-Rijnmond brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van deze patiënten zullen door de GGD benaderd worden. Mochten zij ziekteverschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in (thuis)isolatie geplaatst en getest op het virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe bij nieuwe patiënten: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Bron: GGD