Lokaal

Eerste woningchecks glasvezel uitgevoerd

L2Fiber startte maandag rond het centrum met zogenoemde woningchecks. Het bedrijf gaat in Ridderkerk supersnel internet aanbieden. Als de checks zijn uitgevoerd, start de aanleg van het glasvezelnetwerk. De aansluiting is voor u als inwoner gratis. U hoeft geen abonnement af te nemen.

We gebruiken met zijn allen steeds meer data. Thuis, bij bedrijven en in de zorg. Het glasvezelnetwerk zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Niet alleen voor internetten, bellen en tv kijken, maar ook voor digitale zorgfuncties, zoals videocontact met thuiszorgmedewerkers.

Het glasvezelnetwerk wordt een ‘open netwerk’. Internetproviders kunnen zich aansluiten en bieden abonnementen aan. Wanneer u een abonnement met glasvezelverbinding afsluit, kunt u er gebruik van maken. Wie al een abonnement heeft bij een van de zes aanbieders, hoeft niet te switchen. Wilt u wel de gratis aansluiting, maar geen abonnement, dan kan dat ook.

Gemeente Ridderkerk steunt het project, omdat zij gelooft dat een snelle glasvezelverbinding een positieve bijdrage levert aan het leefcomfort. De gemeente zet zich daarom in om het tot een succes te maken.

Wethouder Marten Japenga opende het project vorige week samen met L2Fiber. Bedrijventerrein Donkersloot staat hoog op de lijst van L2Fiber. Tijdens de ondernemerslunch afgelopen vrijdag gaf het bedrijf daarom een presentatie aan ondernemers.

Foto: Gemeente Ridderkerk