Eervol afscheid (ome) Piet Slooff

Zaterdagochtend 16 mei 2020 heeft muziekvereniging Harmonie Slikkerveer op een eervolle wijze afscheid genomen van erelid Piet Slooff.

Nadat bekend was geworden dat ome Piet was komen te overlijden en vanwege de corona maatregelen maar beperkte mogelijkheid was om bij de crematie aanwezig te kunnen zijn, ontstonden er binnen de vereniging allerlei spontane ideeën om Piet op een waardige manier een laatste groet te brengen. Het was bekend dat het de wens was om langs het muziekcentrum te rijden. Vrijwel de gehele vereniging was al dan niet in uniform aanwezig bij het muziekcentrum.

Corona maatregel

Zo ook familieleden en nabestaanden die niet bij de crematie aanwezig konden zijn vanwege dezelfde maatregel. Slechts 30 personen mochten immers worden toegelaten.

Muziekcentrum

Aan de Prinses Margrietstraat en op/langs het plein stonden er verspreid aan beide kanten van de weg met 2 meter afstand ongeveer 100 personen.
Leden van de Harmonie werden door Alexander strak in de houding gezet.

De wagen met ome Piet en de volgauto’s hielden halt waarna Nick op trompet op een fraaie wijze het signaal Taptoe Infanterie blies. Alexander en Ton, beiden met een militaire achtergrond, streken de Harmonie vlag en overhandigden deze volgens militair protocol gevouwen vlag aan de directe nabestaanden.

De wagens kwamen weer in beweging voorafgegaan door Alexander en Ton, alle leden van Harmonie, familie, vrienden en andere belangstellenden met gemengde gevoelens achterlatend.

Gemengde gevoelens omdat een indrukwekkende spontane ceremonie was afgesloten, evenals de periode waarin Piet Slooff, erelid van Harmonie Slikkerveer, een belangrijke rol speelde.

Crematorium

Tijdens de dienst in het crematorium waar bij het zien van sprekend beeldmateriaal prachtig pianospel van kleindochter Vera te horen was en kleindochter Dian en zoon Willem herinneringen ophaalden, heeft de voorzitter van Harmonie de aanwezigen eveneens toegesproken. Met mooie muziek en met zelfs het clublied werd de afscheidsdienst compleet gemaakt.

De Harmonie vlag en een prachtig bloemstuk met daarin een oude bariton verwerkt lagen op de kist te stralen. Piet Slooff heeft een goed en muzikaal leven gehad met uiteindelijk een eervol en waardig afscheid.

Harmonie Slikkerveer wenst Willem en Miranda, Dian en Stan en Vera veel sterkte. En ome Piet…., op concours, concert of Oranjefeest…. Uw Harmonie gaat door.

Door: Dian Slooff
Foto’s: Maarten van Dijke