Eind aan plakoorlog op verkiezingsborden in Ridderkerk

De landelijke verkiezingen komen er weer aan en dan is het ook weer het moment om verkiezingsposters te plakken. De spelregels zijn helder: geen posters van de concurrentie verwijderen of overplakken met het eigen affiche. Op de verkiezingsborden staan alle posters afgebeeld van de politieke partijen die meedoen.

De verkiezingsborden in Ridderkerk werden in het verleden regelmatig gebruikt voor een kleine plakoorlog. Er zijn partijen die hun posters gebruiken om over die van de concurrentie plakken.  Het heeft z’n charme maar de plakkers reden dan bijna dagelijks een rondje om de borden en hun posters te controleren. Het zag er gewoon niet uit.

De nieuwe partij Code Oranje heeft blijkbaar nog geen weet van de spelregels in Ridderkerk

Ridderkerk heeft het al een tijdje anders aangepakt. Nadat de borden er staan, worden de posters centraal door de gemeente op de verkiezingsborden geplakt.

Het is een beetje onzinnig om iedere keer vrijwilligers op pad te sturen met auto’s en lijm.  Er hoeven geen plakteams meer op pad, het is milieuvriendelijker, minder rommelig en het ziet er simpelweg beter uit.