Lokaal

‘Eindelijk de sleutel!’

In januari 2023 kwamen er bij Echt voor Ridderkerk (EvR) al diverse klachten binnen van huurwoningen met extreem veel schimmel in het huis. Veel van deze klachten worden veroorzaakt door technische mankementen; een enkele klacht doordat de huurder zelf onvoldoende ventileert. Maar één van de klachten sprong er destijds enorm uit en was ook de aanleiding van de oproep aan huurders van Wooncompas eind februari om hun schimmelwoning te melden, namelijk een woning in de Bloemenbuurt.

Hiertoe heeft Echt voor Ridderkerk contact gezocht met Wooncompas. EvR heeft een compleet rapport opgesteld van bijna alle meldingen die bij hun binnen waren gekomen waarvan er in meer of mindere mate sprake was van schimmel en lange tijden correspondentie met Wooncompas. Wooncompas heeft hier gelukkig iets mee gedaan. Nog niet alle problemen zijn opgelost, maar in sommige gevallen worden en/of zijn er bouwtechnische inspecties geweest. Dit alles houdt EvR nauwlettend in de gaten.

Er is ook een succes te melden. Het gezin dat al 23 jaar in de schimmelwoning woonde, heeft nu dan eindelijk op vrijdag 29 juli 2023 de sleutel ontvangen van een andere, geheel gerenoveerde woning in de Bloemenbuurt. Ook worden er verhuiskosten betaald door Wooncompas en ontvangt het gezin een vergoeding voor hun beschimmelde linnenkast. Ondanks alle inspanningen van wethouder Van der Duin-Schouten en zijn ambtenaren, en niet te vergeten de eigen inspanningen van EvR, heeft het nog vier maanden moeten duren. Maar eind goed, al goed. De familie heeft de sleutel en kan een nieuwe start maken.