Lokaal

Eindexamen kandidaten laten hun werk zien

Eindexamenleerlingen van het Geminicollege hebben een kunsttentoonstelling in de Bibliotheek AanZet in het centrum van Ridderkerk vanaf dinsdag 26 juni tot eind augustus 2018. De leerlingen van het Farelcollege exposeren hun werk tijdens hun diploma-uitreiking op het Farelcollege.

Dit jaar is er geen eindexamen exposite in het gemeentehuis, omdat de tentoonstellingshal verbouwd wordt. De beide scholen zijn zelf op zoek gegaan naar een andere locatie.


Kunstliefhebbers kunnen vanaf heden tot eind augustus de kunstwerken van eindexamenleerlingen VMBO-T, HAVO en VWO met het profielvak kunst van het Geminicollege bewonderen in de bibliotheek. Kleurrijke werken in diverse technieken en materialen, zoals schilderijen, maar ook ruimtelijke werken worden gepresenteerd aan de bezoekers. De werken staan in de etalage van de bibliotheek van Ridderkerk en in de bibliotheekruimte. De tentoonstelling is te bewonderen tot eind augustus.

De kunstwerken van eindexamenleerlingen van het Farelcollege zijn alleen te bezichtingen door ouders en genodigden tijdens de diplomering.

Komend jaar hopen zij weer van de hal van het gemeentehuis gebruik te kunnen maken.