Lokaal

Elektrische deelscooters GO Sharing ook in Ridderkerk

De elektrische deelscooters van GO Sharing zijn vanaf 15 oktober 2020 in Ridderkerk te gebruiken. Via de GO Sharing app kunnen gebruikers de geplaatste scooters terugvinden in de gemeente. Bovendien zijn in metropool Rotterdam/Den Haag 150 scooters bijgeplaatst. “Ons doel is om regio’s te verbinden met duurzaam deelvervoer,” zegt Raymon Pouwels, CEO GO Sharing.

Ridderkerk behoort tot de 13 regio’s waar de deelscooters van GO Sharing rijden. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

Wethouder Verkeer en vervoer Peter Meij zegt: “De komst van de elektrische deelscooter naar Ridderkerk draagt bij aan de doelstelling om mobiliteit verder te verduurzamen. Deelvervoer zorgt voor minder autoafhankelijkheid en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeren van auto’s.”

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt

GO Sharing, dat sinds vorige maand een jaar bestaat, heeft als doel niet alleen de grote steden te voorzien van duurzaam deelvervoer, maar ook om regio’s te verbinden. “Wil je een gedragsverandering teweeg brengen van iedereen een eigen voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt, dan moet je de gehele reis kunnen aanbieden. Veel van onze gebruikers reizen tussen regio’s, bijvoorbeeld naar school of werk. Deelvervoer maakt die reis niet alleen goedkoop – bij ons vanaf 23 cent per minuut – maar ook makkelijk. Een scooter vind je altijd wel op loopafstand,” zegt Raymon Pouwels, CEO GO Sharing.