Envelop gemeentebelastingen valt deze week bij u op de mat

De aanslag voor de gemeentelijke belastingen is verstuurd. De envelop heeft u waarschijnlijk al ontvangen of de informatie staat digitaal voor u klaar in MijnOverheid.nl.

U krijgt één aanslag voor de rioolheffing, afvalstoffenheffing en onroerende zaakbelasting. Het geld wordt besteed aan een schone, veilige en leefbare gemeente. Bij uw belastingaanslag zit informatie over de verschillende belastingen, hoe u die kunt betalen en hoe u bezwaar kunt maken. Die informatie vindt u ook op www.ridderkerk.nl/gemeentebelastingen.

Op deze website regelt u verschillende belastingzaken:

  • inzien van het taxatieverslag van uw pand
  • indienen van bezwaarschrift
  • aanvragen van gedeeltelijke kwijtschelding
  • afgeven machtiging voor het incasseren van de bedragen
  • wijzigen van uw banknummer voor automatische incasso.


Kwijtschelding

Heeft u te weinig geld om de gemeentelijke belastingen te kunnen betalen? Als de belastingaanslag op uw naam staat, kunt u gedeeltelijke kwijtschelding aanvragen via het kwijtscheldingformulier op de website. Heeft u vorig jaar gedeeltelijk kwijtschelding gekregen, dan ontvangt u dit jaar automatisch bericht of de gemeente opnieuw gedeeltelijke kwijtschelding aan u verleend.

Formulierenbrigade

Heeft u moeite met het invullen van het kwijtscheldingsformulier? De formulierenbrigade van Facet Ridderkerk helpt u daar gratis bij. U kunt vrij binnenlopen bij de spreekuren. U vindt de vrijwilligers hier:

  • Wijkvoorzieningencentrum Bolnes (Noordstraat 255a): maandag van 13.00-16.00 uur.
  • Wijkvoorzieningencentrum Slikkerveer (Reijerweg 62): donderdag van 13.00-16.00 uur.
  • Wijkvoorzieningencentrum De Fuik (Voorn 10): dinsdag 9.0012.00 uur.
  • Bibliotheek Centrum (St. Jorisplein 77): maandag en dinsdag van 13.00-16.00 uur. n Facet Ridderkerk (Schoutstraat 5): woensdag en vrijdag van 9.0012.00 uur.


Vragen over gemeentebelastingen?

Heeft u vragen over de gemeentebelastingen of WOZ-waarde? Op www.ridderkerk.nl/gemeentebelastingen vindt u wellicht het antwoord. Zoals wat de gemeente met de opbrengsten doet, hoe u bezwaar kunt maken of gedeeltelijke kwijtschelding aanvraagt.

U mag ook bellen: (0180) 451 234. Kan de gemeente u niet meteen helpen, dan wordt u teruggebeld door een medewerker van de afdeling belastingen.

Van 4 tot en met 29 maart houdt de gemeente spreekuur voor vragen over de WOZ-taxatie: op maandag van 15.00 tot 17.00 uur, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maakt u via bovengenoemd telefoonnummer.