Lokaal

Evi Bol naar volgende ronde voorleeswedstrijd

Evi Bol, leerling van OBS De Reijer is de winnaar geworden van de Ridderkerkse voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek AanZet. De twaalfjarige Evi las in de Hofzaal aan het Koningsplein een fragment uit ‘Verdacht’ van Carry Slee.

Ze nam het op tegen de andere voorleeskampioenen van de Ridderkerkse basisscholen. Door haar lokale eerste prijs mag Evi Ridderkerk vertegenwoordigen tijdens de regionale voorronde. Daarna zijn er de provinciale voorronde en de landelijke finale op 22 mei 2024 in Tivoli Vredernburg in Utrecht.

De jury bestond uit wethouder Fleur Stip (onderwijs), Annelies Polfliet (leesconsulent van de bibliotheek) en Suus Vermeer (intern begeleider bij een basisschool in Rotterdam). Volgens de jury was het erg moeilijk om een winnaar aan te wijzen, want er verschenen negen getalenteeerde voorlezers op het podium, die zich goed hadden voorbereid. “Jullie hebben je goed ingeleefd in het verhaal, jullie waren goed in het stemgebruik en het was fijn jullie op het podium te hebben’’, aldus de lovende jury. Kleine onderdelen zorgden er uiteindelijk voor dat de eerste prijs naar Evi Bol ging.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen voor kinderen uit groep 7 en 8. Scholen doen mee aan de wedstrijd, zodat kinderen op een speelse manier leren dat (voor)lezen leuk en waardevol is.

Foto’s: Jos Wesdijk