Lokaal

Excelsior Bolnes sluit reeks Zomeravondconcerten 2023 af

De muzikanten van Muziekvereniging Excelsior Bolnes traden vrijdagavond 15 september 2023 op onder de Pagodetent in het Winkelhart van Ridderkerk. Eerst waren de muzikanten van de slagwerkafdeling “Licht Geraakt” aan de beurt, die met diverse percussie-instrumenten diverse nummers speelden. Licht Geraakt wordt geleid door Killian Elbers en speelt een repertoire aan Latin Percussion en Jazzy Ritmes.


Daarna was het de beurt aan het Orkest, dat een selectie nummers uit hun repertoire speelde. Hun repertoire bestaat uit bekende melodieën vanaf de jaren ’80 en ’90 uit de vorige eeuw tot heden. Deze melodieën zijn voor het publiek herkenbaar en voor de muzikanten leuk om te spelen.


Mocht u een instrument bespelen of willen leren bespelen bij een muziekvereniging, dan kunt u bij Muziekvereniging Excelsior Bolnes langs komen voor een kennismaking. Dit kan op een wekelijkse oefenavond. Op maandagavonden oefent slagwerkgroep “Licht Geraakt” en op de donderdagavonden oefent het Orkest. Excelsior Bolnes oefent aan de Noordstraat 56 te Ridderkerk (Bolnes).


Met dit concert is een einde gekomen aan de reeks zomeravondconcerten van dit jaar. De muzikanten van Excelsior Bolnes en vele andere muzikanten, die we dit jaar hebben zien optreden, komen volgend jaar bij de zomeravondconcerten terug om hun muziek te spelen. Meer nieuws hierover krijgt u dan te horen bij uw lokale radiostation Radio Ridderkerk en kunt u lezen op de agenda van de website van RTV Ridderkerk.

Door Erik Jonkman