Expositie: 50-jarig jubileum De Riederborgh

Op woensdag 15 september 2021 opende burgemeester Anny Attema samen met Marco van Hoek (directeur van de Riederborgh), de expositie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Riederborgh in de Oudheidkamer van Ridderkerk. 

Burgemeester Anny Attema noemde in haar toespraak het feit, dat Riederborgh een echt product is van de voor Ridderkerk kenmerkende mentaliteit, omzien naar elkaar. Niet minder dan zestien kerken steunden in de jaren zestig het initiatief om het Protestants Christelijk Bejaardenhuis Ridderkerk op te richten. Het doel is om Ridderkerkse ouderen goede huisvesting en verzorging aan te bieden in een voor hen vertrouwde sfeer. 

Op de tentoonstelling is een overzicht te zien, uit de geschiedenis van de Riederborgh. Vanaf de oude bejaardenhuisjes, voordat de Riederborgh was gebouwd, tot de situatie zoals die nu is. Er zijn in het 50 jarig bestaan van de Riederborgh verschillende activiteiten voor de bewoners georganiseerd. Zoals een rolstoel 4 daagse, de Riedermarkt, een bezoek van een groep mensen, die in hun nationale klederdracht gekleed waren en nog veel meer. 

De expositie is tot en met 13 november te bezichtigen In de Oudheidkamer aan de Kerksingel 25 te Ridderkerk, tijdens de openingsuren op woensdag t/m zaterdag, van 13.30 tot 16.30. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Oudheidkamer: oudridderkerk.nl

Door Erik Jonkman