Expositie Lijnenspel en Speels Abstract

Zondag 13 september 2020 openden Martin en Wilma Impelmans het expositiejaar 2020/2021 van Studio Imspa met de expositie Lijnenspel en Speels Abstract. 

Tijdens de expositie worden de Coronarichtlijnen van de overheid gevolgd. Dit heeft tot gevolg, dat er maximaal 12 tot 14 bezoekers tegelijk de expositie kunnen bekijken, mits deze zich over de 2 verdiepingen verspreiden en 1,5 meter afstand van elkaar houden. Voor de bezoekers, die even moeten wachten, voordat zij naar binnen kunnen, is er buiten voor de ingang een plek gecreëerd, waar zij een drankje kunnen gebruiken. 

Op de expositie Lijnenspel en Speels Abstract zijn er werken van Saskia Rietveld – van der Hil, Alexandra Rusakova en Anneke Slagboom te zien. 

Saskia Rietveld – van der Hil (Rotterdam) 
Saskia is autodidact. Van jongs af aan heeft zij een passie voor tekenen, schilderen en vormgeven. Haar vader, Wim van der Hil, was haar grote inspiratiebron. Na enkele cursussen over kleurenleer en kleurgebruik, alsmede over de technieken rond tekenen en schilderen heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zij maakt hierbij afwisselend gebruik van handgeschept papier, linnen, acryl, Oost Indische inkt en soms bladgoud en was. Zij exposeert in Nederland en Italië. 

Alexandra Rusakova (Crimea, Ukraine, 1986) 
Alexandra heeft haar opleiding gevolgd aan de School voor Kunstonderricht en de Academie voor Beeldende Kunsten. Naast haar abstracte werk maakt zij ook figuratieve kunst, waarbij zij sprookjesachtige indrukken en indrukken van haar reizen verbeeld. Zij exposeert regelmatig in Engeland, Ukraine, Rusland en Nederland. 

Anneke Slagboom (Rijsoord, 1962) 
Anneke volgde de opleidingen tot docente Textiele Werkvormen in Rotterdam en Moderne Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Zij schildert in acryl met andere technieken en werkt graag met een experimentele twist. In haar werk vind je tegenstellingen, zoals stoer, grof en grauw tegenover zacht klein en teer. Het dagelijkse leven en de natuur zijn haar inspiratiebron. Zij exposeert in Nederland. 

De expositie is tijdens de openingstijden tot en met 7 oktober te bezoeken bij Studio Imspa aan de Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk. 

Door Erik Jonkman