Expositie ‘Mensen, mensen’ bij Galerie Imspa

Zondag 5 september 2021 was de officiële opening van de Expositie ‘Mensen, Mensen’ bij Galerie Imspa in Ridderkerk. Voor deze gelegenheid waren de exposerende kunstenaars, Jacqueline Tijssen en Jeroen Endeveld, bereid naar Ridderkerk te komen. Roland Ekstrom kon vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zijn en werd vertegenwoordigd door zijn dochter. 

Na de verwelkoming en inleidend praatje door schrijver Phil Kleingeld, werd er een videoverbinding gemaakt met Roland Ekstrom in Italië, waarbij hij een toelichting gaf op zijn werk. 

Roland Ekstrom is in Zweden geboren en woont en werkt nu in Italië. Hij werd er zich van bewust, dat muziek en kleuren een connectie met elkaar hebben en verwerkte dit in zijn schilderijen. Een andere uitgangspunt van hem is de natuur, de natuur kan wel zonder de mens, maar de mens kan niet zonder de natuur. Dit komt in zijn werk tot uiting. 


Jacqueline Tijssen maakt graag huizen en torens van keramiek. Hierbij wordt ze geïnspireerd door Mediterrane en Arabische bouwstijlen. Ook fantaseert zij veel en bedenkt bijvoorbeeld een boomhut op wieltjes en keramieke figuren, waarbij de toeschouwer zelf een verhaal bij mag fantaseren. 


Jeroen Endeveld maakt kunstvoorwerpen van keramiek die hij afwerkt met een felle kleur glazuur. Meestal zijn het abstracte figuren, die door de glans en kleur, van een ander materiaal gemaakt lijken te zien. Hierbij komt zijn kennis van techniek goed van pas. 


De expositie is tot 26 september te zien bij Galerie Imspa aan de Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk. 

Door Erik Jonkman