Lokaal

Expositie Ridderkerk Centrum Vroeger en Nu in de Oudheidkamer

Zaterdag 26 november 2022 openden de heer Bekkers van de Oudheidkamer en wethouder Fleur Stip de expositie Ridderkerk “Vroeger en Nu” in de Oudheidkamer van Ridderkerk. Dit is de eerste van een serie van 6 exposities, die in de komende jaren wordt getoond. 

Fleur Stip kreeg ook het eerste exemplaar overhandigd van de speciale Ridderkerk kalender, die men in de Oudheidkamer kan aanschaffen. 


Op de expositie worden de geschiedenis en toekomstplannen van Ridderkerk Centrum getoond, vanaf een afbeelding van de historische kaart van Potter tot en met de toekomstplannen van het Sint Jorisplein. 


Er is ook een overzicht over de Singelkerk, waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1105. Er zijn foto’s van de kerk na de grote brand van 22 maart 1920 en van de plaats in de kelder van de kerk, waar in de tweede wereldoorlog onderduikers waren ondergebracht. 


Ook muziekvereniging Harpe Davids, voetbalvereniging R.V.V.H., de brandweer, Radio Ridderkerk en de oude Gemeentehuizen worden niet vergeten in het verhaal over het Centrum van Ridderkerk. 


Tevens worden er werkstukken getoond van de leerlingen van de Rehobothschool. 


De expositie zal t/m zaterdag 21 januari 2023 tijdens de openingstijden van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur te bezichtigen zijn in de Doumazaal van de Oudheidkamer aan de Kerksingel 26 te Ridderkerk. 

Foto’s: Erik Jonkman