Lokaal

Expositie ‘That’s Life’ bij Studio Imspa 

Zondagmiddag 20 maart 2022 opende Martin Impelmans de duo expositie That’s Life in Studio Imspa. Bij de opening waren de kunstenaars Nora van Klingeren en Luigi Piccioni aanwezig. 

Luigi Piccioni

Luigi Piccioni woont en werkt in het stadje Spoleto in de streek Umbrië in Italië. Luigi is een fijnschilder, die met acrylverf op verweerde metalen schildert. Hij schildert verschillende onderwerpen met oog voor de details. Als hommage aan Johannes Vermeer heeft hij zijn eigen versie van het Meisje met de Parel geschilderd. Ook bij zijn werk Gezicht op Delfshaven wordt Luigi door Nederlandse fijnschilders geïnspireerd. Deze beide werken zijn in Galerie Imspa aanwezig. Bij de andere werken is Luigi geïnspireerd door de Grote Italiaanse Renaissance schilders. Waarbij onderwerpen als de 7 hoofdzonden, mensen en dieren voorbij komen. Nora van Klingeren

Nora van Klingeren woont in Amsterdam en heeft een opleiding in de architectuur voltooid. Omdat zij grote interesse in de textiel heeft, heeft zij hier ook opleidingen in gevolgd. Haar werk is heel kleurrijk en gemaakt van verschillend wolsoorten, vilt en zijde. Zij maakt wandkleden, zijden sjaals en fantasie maskers. De wol en vilt kleurt zij zelf en gebruikt hierbij soms ook de zeefdruktechniek. Zoals bijvoorbeeld bij het maken van haar zijden sjaals. Haar werk begint altijd met iets, waardoor zij geïnspireerd wordt. Dan bedenkt zij de titel van het werk en maakt zij er een schets van. Tevens wil zij met haar werk een verhaal vertellen. Ook de invloed van haar architectuur opleiding is in haar werk terug te zien. 

De expositie is tijdens de openingsuren te bekijken in Galerie Imspa, Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk. 

Foto’s: Erik Jonkman