Lokaal

Exposities bij Galerie Imspa in Ridderkerk en Perugia Italië

Ook dit jaar is er weer een zomerexpositie bij Galerie Imspa. Wilma en Marin Impelmans hebben een interessante expositie gemaakt met originele kunstwerken van vier kunstenaars.

Op de expositie worden getoond, krachtig geschilderde abstracte schilderijen van Willy Roosenbrand , bronzen en keramisch dierlijke figuren van Marcelle Mooij, beelden van Esther Annaars gemaakt van keramiek en die van metaal lijken te zijn gemaakt en een industrieel uiterlijk hebben. En de bronzen beelden van Jessey Kok, die de natuur als inspiratiebron hebben.

Deze expositie is tijdens openingsuren van 11 juni t/m 13 augustus 2023 te bezoeken bij Galerie Imspa aan de Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk.

Martin en Wilma Impelmans zijn uitgenodigd in Perugia in Italië om bij een grote internationale tentoonstelling coördinatoren te zijn van de Nederlandse delegatie.
De expositie vindt van 26 augustus tot 10 september 2023 plaats in Perugia in het Rocca Paolina , voorheen een militair arsenaal, verbonden aan het Italiaans Nationaal Museum.

Er zullen werken geëxposeerd worden van kunstenaars uit Italië, Zwitserland, Spanje, Kroatië, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. De kunstenaars, die Nederland vertegenwoordigen zijn: Karin Touw, Esther Annaars, Toos van Holstein, Juana Delgado Cruz, Hans van Horck, Mark Isarin en Ubaldo Sick.

Deze kunstenaars hebben allen eerder ook hun werk bij Galerie Imspa geëxposeerd.

De kunstwerken worden naar Italië vervoerd door Ridderkerker Leo Bergwerff, die een transportbedrijf heeft, dat gespecialiseerd is in vervoer naar Italië, en haar vestiging in Breda heeft.

Foto’s: Erik Jonkman