Extra aandacht voor coronaregels in winkelcentra Ridderkerk

Het coronavirus is nog onder ons. En we zijn er ook nog niet van af. Dat blijkt uit de cijfers, die weer aan het oplopen zijn. Iedereen – jong en oud – speelt een rol bij het bestrijden van het virus. De gemeente heeft voor de winkelgebieden de belangrijkste regels op grote posters gezet: houd afstand, vermijd drukte, schud geen handen en was je handen.

Op bijna veertig plekken in de (overdekte) winkelcentra zijn de posters sinds deze week te zien. Daar is de kans op (te) grote drukte het grootst, vooral in de overdekte delen waar minder ruimte is. Overigens spannen ook de winkeliers zich flink in om het publiek op de coronaregels te wijzen. In hun eigen winkel maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld in Winkelhart Ridderkerk, met de winkelgebieden Ridderkerk, Ridderhof, Jorishof en Koningshof. Daar geven blauwe pijlen de looprichting aan en wordt op veel plekken al gewezen op de anderhalve-meterregel.

Voor de postercampagne in Winkelhart Ridderkerk kon de gemeente rekenen op de actieve medewerking van Cees van Veen en Ruud Scheenjes van de winkeliersvereniging. Ze staken de handen flink uit de mouwen om de coronaposters op de goede plekken neer te zetten. ,,We werken graag mee aan de campagne. Dat is in het belang van ons allemaal. Alleen samen kunnen we dit coronavirus bestrijden”, aldus Cees en Ruud namens de winkeliers.

In De Blauwkai van deze week (de gemeentepagina’s in De Combinatie) is meer te lezen over wat men zelf kunt doen om verspreiding van het virus tegen te gaan en waarom het belangrijk is dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Er is ook aandacht voor testen en waar u op moet letten bij vakantie in het buitenland.