Facet vraagt vrijwilligers

Zijn ingewikkelde formulieren of administratie voor jou geen probleem? Vind jij makkelijk jouw weg in diverse regelgeving en vind je het fijn om anderen daarbij te helpen? Als vrijwilliger van Facet ondersteun je bij onze dienstverlening aan inwoners van Ridderkerk.

Formulierenspreekuur

Regelmatig krijgen inwoners van Ridderkerk te maken met (online) formulieren die ingevuld moeten worden. Niet voor iedereen is dit gemakkelijk, terwijl er wel vaak grote persoonlijke belangen mee gemoeid zijn. Als vrijwilliger help je tijdens het spreekuur van Facet Ridderkerk bewoners met het invullen van formulieren of aanvragen van regelingen. 

Om het team te versterken, is Facet op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor 4 tot 8 uur per week. 

Thuisadministratie 

De vrijwilligers van de thuisadministratie van Facet helpen senioren bij het op orde houden van de administratie. Je helpt bij de senioren thuis. Er is plaats in het team van vrijwilligers voor wie zich voor 4 tot 8 uur per maand in wil zetten. De werkzaamheden zijn o.a. het ordenen van papieren en het invullen van formulieren of aanvragen van regelingen voor senioren met een laag inkomen. 

Facet vraagt van de vrijwilliger een goede beheersing van de Nederlandse taal, met minimaal MAVO niveau, die bereid is om korte trainingen te volgen en zijn/haar kennis up to date te houden, die kennis heeft van het lezen en invullen van formulieren en die rustig is en goed kan luisteren en adviseren. Door je in te zetten als vrijwilliger voor de thuisadministratie ben je van betekenis voor senioren van Ridderkerk die ondersteuning nodig hebben. Je maakt deel uit van een team van vrijwilligers die werken in een prettige en informele omgeving. 

Heb jij interesse? Bel met de coördinator van het formulierenspreekuur en de thuisadministratie Ilse Schoolenberg via 0180 – 432 350 of 06 – 143 274 06 of stuur een e-mail naar Ilse.Schoolenberg@facetridderkerk.nl