Lokaal

Facet Vrijwilligersacademie bestaat 1 jaar

Het is inmiddels één jaar geleden dat vanuit Facet Vrijwilligerssteunpunt de Vrijwilligersacademie is gelanceerd. De Vrijwilligersacademie bundelt de krachten van vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties uit Ridderkerk en presenteert een gezamenlijk aanbod van cursussen, workshops, trainingen, e-learnings en lezingen. Vrijwilligers kunnen zich hiermee verder ontwikkelen, waardoor de kwaliteit van het vrijwilligerswerk wordt bevorderd.

Verschillende partners hebben zich in het eerste jaar aangesloten bij de Vrijwilligersacademie: De Bibliotheek AanZet, Pameijer, Wereldwinkel, Home Start (Centrum voor Jeugd en Gezin), Salem wonen met zorg, Vluchtelingenwerk Ridderkerk, De Zonnebloem, Stichting Present, PCS IJsselmonde Oost en Aafje. “Dit eerste jaar was het aanbod gevarieerd, zoals een workshop werken met Microsoft Teams, AED Cursus, cursus Tuineren, Fonsenwerving, Werven van vrwijilligers en HACCP trainingen. Voor dit jaar staan er ook nog workshops en cursussen gepland, onder andere over eenzaamheid en zingeving, het herkennen van dementie en werken met social media. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor online aanmelden via de Vrijwilligersacademie, waar zij het actuele aanbod terugvinden”, vertelt Suat Tas, consulent Vrijwilligerswerk bij Facet Vrijwilligerssteunpunt. 

Wilt u als vrijwilligersorganisatie ook partner worden van de Vrijwilligersacademie? Neem dan contact op met Suat Tas via suat.tas@facetridderkerk.nl