Lokaal

Facet Vrijwilligerssteunpunt biedt diverse nuttige vrijwilligersvacatures

Ook tijdens de zomermaanden gaan de activiteiten van de vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties door en er zijn extra evenementen. Helpende handen zijn dan ook welkom en wellicht ook leuk om na de zomer mee door te gaan of te starten!

Helpen bij de konijnen en knagertjes
Houd je van dieren en natuur? Het opvangcentrum voor knaagdieren zit op een mooie groene plek in het Reyerpark. Zij verwelkomen in de zomervakantie graag extra krachten voor het schoonmaken van de hokken en het verzorgen en voeren van de dieren. Wanneer er tijd over is, is er ook uiteraard ook gelegenheid om te knuffelen met de knaagdieren. De voorkeur gaat uit naar personen vanaf 14 jaar die niet bang zijn voor vieze handen en van 8.30 uur tot 16.30 uur of van 8.30 uur tot 13.00 uur aanwezig kunnen zijn. Gezelligheid en betrokkenheid met elkaar staat in dit teamwerk voorop.

Wandelen, activiteiten of ondersteuning bewoners

Het kleinschalig woonzorgcentrum voor mensen met geheugenverlies in Ridderkerk-West heeft op diverse vlakken mogelijkheden om actief mee te zijn. Er zijn activiteiten om te wandelen in de nabij gelegen parken, helpen met koffie/thee schenken, samen creatieve activiteiten te doen, te ondersteunen in de dagelijkse bezigheden of gewoon een gezellig een praatje maken of spelletje doen met de bewoners. Het gaat veelal om oudere mensen. In overleg kan er een of meer dagdelen afgesproken worden waarop je het team komt versterken.

Jeugdvakantiepret

Van dinsdag 21 augustus tot en met vrijdag 24 augustus is er in ‘De Fakkel’ voor de jeugd van Ridderkerk weer van alles te beleven. Knutselen, bewegen en voor de kleintjes een aparte speelhoek. Met veel helpende handen maken de vrijwilligers er voor de kinderen fantastische dagen van! Je kan een of meerdere dagdelen helpen. Van de vrijwilligers wordt een VOG gevraagd, in verband met de aanvraag graag tijdig aanmelden.

Begeleidster Taalgroep De Klinker

Op woensdagochtend is er in Wijkcentrum De Klinker een Taalgroep speciaal voor vrouwen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast het goed leren spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal worden er in de groep onderwerpen besproken betreffende gezondheid en opvoeding van kinderen. Wegens het vertrek van een van de begeleidster zoekt de groep een nieuwe begeleidster. Gevraagd wordt ervaring in het werken met groepen en/of taalactiviteiten en affiniteit met anderstalige vrouwen. De Taalgroep start weer vanaf september en vindt wekelijks plaats behalve de schoolvakanties.

Voor meer informatie over en aanmelding voor deze vacatures kun je contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of via info@connect2act.nl. Wij zijn te vinden aan de Schoutstraat 5. Ook voor andere leuke en boeiende vrijwilligersvacatures kan je bij ons terecht. Of bezoek onze site www.connect2act.nl.