Lokaal

Fairtrade-certificaat voor Bezoekerscentrum Waalbos

Bezoekerscentrum Waalbos ontving donderdag 24 september 2020 een Fairtrade-certificaat uit handen van wethouder Marten Japenga. Bezoekers kunnen er namelijk kennismaken met en genieten van een eerlijke kop Fairtrade-koffie of -thee.

De wethouder en vertegenwoordigers van de Ridderkerkse Fairtrade-werkgroep reikten vorige week het certificaat uit aan voorzitter Louis van Wijhe en bestuurslid Jaap Heester van Stichting Bezoekerscentrum Waalbos.

Daarom Fairtrade

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Door het (ver)kopen of gebruiken van Fairtrade-producten, geeft men mensen in ontwikkelingslanden een beter leven. Boeren en producenten krijgen voor hun producten een goed loon of een goede prijs. Daarmee bouwen ze aan een toekomst voor hun bedrijf, familie en omgeving. Sinds 2016 heeft Ridderkerk de eervolle titel van Fairtrade Gemeente. Veel winkels, supermarkten, bedrijven, horecagelegenheden, maar ook scholen, kerken en (sport)verenigingen gingen Stichting Bezoekerscentrum Waalbos voor. Er zijn in Ridderkerk nu inmiddels 101 organisaties met een Fairtrade-certificaat.

Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Waalbos is te vinden tussen de ijsbaan en naast de Rijsoordse Molen. In het be- zoekerscentrum is informatie te vinden over de molen, het bos en de natuurgebieden in de directe omgeving. U kunt er terecht voor wandelroutes, recreatieve tochten en het kopen van natuurproducten.

Meer weten over Fairtrade of deelnemer worden? Kijk op fairtradegemeenten.nl/ridderkerk. Of neem contact op met Frans de Graaff van Werkgroep Fairtrade Ridderkerk: (0180) 451 234.

Foto: Gemeente Ridderkerk