Lokaal

Familiedag Verhoeven Oudheidkamer Ridderkerk

Afgelopen vrijdag 21 april en zaterdag 22 april 2023 werd er in de Oudheidkamer Ridderkerk eindelijk de Familiedag Verhoeven gehouden. Tot twee keer toe was de dag vanwege Corona uitgesteld maar nu kon niks meer roet in het eten gooien.

Tijdens de extra jaren van voorbereidingen hadden de medewerkers van de werkgroep Genealogie-Historisch Archief zoveel materiaal verzameld dat er een mooie tentoonstelling was voor mensen met een Verhoeven in de familie. In de afgelopen jaren ging het om families met o. a. de naam Rijsdijk, Kranendonk, van der Steen en van Gameren.

Zo waren er stambomen van deze naamdragers, heel veel trouw-, school- en familiefoto’s, trouwboekjes en andere documenten te bewonderen. Ook op de dagen zelf namen de Verhoevens de nodige spullen mee om te laten zien. Zo werd er ook een heus familiewapen gepresenteerd. Documenten en oude familiefoto’s brachten zo’n 265 voornamelijk Ridderkerkse inwoners met diezelfde naam bij elkaar.

De verwachtingen qua bezoekers werden ruimschoots overtroffen. Over beide dagen verspreid zijn er meer dan 350 mensen op de dag afgekomen. Bij de tentoongestelde spullen kwamen de verhalen los en werden er (verre) familiebanden aangehaald.

De werkgroep mag het vele werk dan ook beloond zien en terugkijken op een zeer geslaagd evenement. De Oudheidkamer hoopt volgend jaar een andere familienaam in het zonnetje te zetten.

Foto’s: Wendy Harreman