Lokaal

Feestelijk bezoek aan OBS de Reijer door Bibliotheek Aanzet en kinderboekenschrijfster Marjo de Vroed

Op woensdag 29 november 2023 brachten Marjo de Vroed (Ridderkerkse kinderboekenschrijfster en bekend van o.a. ‘Het donkere visioen’) en Marjelle de Wit (Projectleider bij Bibliotheek Aanzet) een verrassend bezoek aan groep 7B van OBS de Reijer. 

Dit duo was eerder de drijvende kracht achter het eerste Jeugdboekenfestival van Ridderkerk, dat op 14 oktober jl. plaatsvond. Een dag vol plezier, waar meer dan 200 kinderen samen met hun ouders genoten van een geweldig aanbod aan voorstellingen, workshops en ontmoetingen met schrijvers.

Voorafgaand aan dit spectaculaire evenement streden diverse Ridderkerkse scholen om een prijs, waarbij leerlingen hun creativiteit toonden door het monstertje onder hun bed tot leven te brengen. De spanning steeg toen Wethouder Fleur Stip en Kinderburgemeester Meike Oosterwijk op 14 oktober de grote winnaar bekendmaakten.

De uitreiking van het prachtige pakket, bestaande uit 21 jeugdboeken (gesponsord door uitgeverijen Pelckmans, Hamleybooks, De Vier Windstreken en Luitingh Sijthof) en broodtrommels van Bibliotheek Aanzet, vond afgelopen week plaats. Het was de beloning voor de geweldige inzet en creativiteit van groep 7B!

Het bezoek van Marjo en Marjelle aan OBS de Reijer werd ontzettend gewaardeerd door de leerlingen van groep 7B en benadrukt nogmaals het belang van lezen, creativiteit en verbeeldingskracht in de wereld van vandaag.