Lokaal

Feestweek WVC Bolnes één groot succes

Van 20 tot en met 25 september was het feest in WVC Bolnes. WVC Bolnes opende haar deuren de gehele week voor jong en oud om gewoon eens binnen te lopen, om te komen kijken, anderen te ontmoeten of deel te nemen aan de activiteiten. 

Margot Dijk, een van de initiatiefneemsters van de feestweek en beheerder bij WVC Bolnes: “Het was een drukte van jewelste deze dagen. In WVC Bolnes is er bijna altijd wel iets te doen. Er zijn diverse activiteiten, waaronder yoga, het koor Bolnesia, stoelyoga, biljarten, wandelen met Mark, de schilderclub, jongerensoos en ouderensoos. Ook is de bibliotheek na een verbouwing weer geopend en we hebben een nieuwe aanwinst: Kringloop Het Anker. Iedereen kreeg de kans om even een kijkje te komen nemen of mee te doen met activiteiten.”

Ilona Anakotta, initiatiefneemster en zakelijk leider bij Facet Ridderkerk: “De kersen op de taart waren deze week de High Tea, mede verzorgd door IJsselmonde-Oost, met aansluitend zanger Theo Broekzitter van de Rock & Blues Band de Nasty Kings. Theo, muzikant en zanger, gaf een optreden waar iedereen van genoot. Op vrijdag was de grand finale: de officiële opening van Kringloop Het Anker en gratis Hollandse poffertjes voor alle bezoekers, gebakken door wijkbewoners Shahla en Ebtisam en aangeboden namens Facet. Combinatiefunctionaris Jerry Tieleman sloot de feestweek af met een Peuterkleuterfestijn op zaterdagochtend. Namens Facet danken wij het Wijk Idee Team Bolnes, Buurtpreventie Bolnes, Theo Broekzitter, kringloop Het Anker, Bibliotheek, Ebtisam & Shahla, alle bezoekers en (vrijwilliger) medewerkers.” 

Kringloop Het Anker werd officieel geopend door Peter Huijser en twee bekende Bolnessenaren; Hans van Wijngaarden en Toon Huizer, die het woord deden en het lint doorknipten. Het Anker is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Binnenkort biedt de kringloop ook wijkdiners aan op donderdagen van 17.30 tot 19.30 uur. De kosten voor een maaltijd bedragen € 4,00. 

Ben jij op zoek naar activiteiten voor jong tot aan oud? Heb je vragen of juist ideeën, hulp of ondersteuning nodig? Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk of wil je gewoon een kopje koffie drinken? Of ben je op zoek naar tweedehands goederen of wil je een boek lenen? Dan ben je welkom in WVC Bolnes. Het wijkcentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.